top of page

FREERUNNING

Als springen op muren, rollen over bankjes, naar beneden glijden langs regenpijpen en klimmen over hekken voor jou als een feestje klinkt, dan kan Freerunning wel eens de sport voor jou zijn!


Freerunning is een sport voor jongens en meisjes waarbij het de bedoeling is om zo snel en creatief mogelijk van punt A naar B te komen. Simpel gezegd is het rennen in een rechte lijn zonder obstakels uit de weg te gaan. Hekjes, muurtjes, greppel, sloot of bankje? Je gaat er niet omheen, maar met bijvoorbeeld een salto overheen.

Bij Freerunning wordt gebruik gemaakt van elementen uit het turnen en de martial arts. Hiervoor zijn een goede conditie en sterke spieren nodig.

Tijdens de Freerunlessen wordt aan deze fysieke conditie gewerkt en leer je op een professionele manier hoe je backflips (salto achterover), frontflips (salto voorover) en andere gave sprongen kunt maken. Deze worden ook wel tricks genoemd.

 

Ben je een echt Freerun talent? Dan kun je in aanmerking komen voor het demoteam. Dit team geeft shows en doet mee aan wedstrijden.

Tijdens de training wordt er een sportbroekje van rekbare stof en een T-shirt gedragen. In de zaal wordt Freerunning op gripsokken gedaan (dit is verplicht). In de zomermaanden is de training buiten en zijn sportschoenen vereist. Vanaf 7 jaar. 

freerunning

Voor stoere jongens en meiden die uitgedaagd willen worden!

bottom of page