top of page

turnen

Als jij met gemak je benen in de nek legt, graag op de kop staat, balanceert op smalle muurtjes en springen en rollen de manier is waarop jij het liefst beweegt? Dan kan turnen wel eens de sport voor jou zijn!

Turnen is een individuele sport waarbij je verschillende oefeningen doet met je lichaam. Hierbij is kracht, lenigheid en conditie erg belangrijk. Zo heb je de conditie en kracht nodig om de training en of wedstrijden vol te houden, en is de lenigheid belangrijk bij het uitvoeren van de oefeningen.

Bij de turnsters vanaf zes jaar is er een verschil tussen recreanten en selectie. De recreanten turnen één a twee uren per week. De selectie turnt twee tot vier uren per week, en heeft moeilijkere niveau's. Als turnster mag je zelf bepalen of je met wedstrijden mee wilt doen.

 

Tijdens de training wordt er een turnpakje gedragen, eventueel met broekje. Turnschoentjes of blote voeten is beiden toegestaan. Turnen begint vanaf 6 jaar.


Ben je heel goed in turnen en wil je de nieuwe Sanne Wevers worden? Via de selectiegroep is er de mogelijkheid om door te stromen naar de topsport!

Op de kop staan, rollen en balanceren. Een sport voor lenige en sterke meiden die van doorzetten weten! 

turnen

bottom of page